04/10/2021

Woningontwikkeling Plesman Plaza verkocht aan ASR Dutch Core Residential Fund

Ons Resi team heeft zich sinds de start van onze onderneming gebogen over woningbouwontwikkeling Plesman Plaza. Wij adviseerden Flow Development en AVC in de uitwerking van het woonproduct en begeleiden de verkoop van 327 appartementen aan de institutionele eindbelegger.

 

In de planfase hebben wij uitvoerig advies mogen uitbrengen over de samenstelling van het woonprogramma. Waar onder de indeling van de woningplattegronden, het gewenste opleveringsniveau per huursegment en is er gekeken naar het integreren van een woonkamer voor de bewoners.

Het resultaat is daar

Plesman Plaza wordt een fantastische samensmelting van diverse woningen die gehoor geven aan de oproep naar betaalbare woningen in de randstad. Het project wordt gerealiseerd aan de Ottho Heldringstraat, pal naast het metrostation Heemstedestraat. Mede vanwege de bereikbaarheid van de locatie en aanwezigheid van voorzieningen is dit een logische plek voor het realiseren van huurappartementen.

 

In totaal bestaat Plesman Plaza uit 382 woningen waarvan 255 verhuurd worden in het middenhuursegment. En zijn 55 woningen met een sociale huurbestemming verkocht aan een woningcorporatie. De resterende 72 appartementen vallen in de vrije sector. De woningen zijn bijzonder geschikt voor starters die graag een tweekamerappartement bemachtigen (circa 55 m2 GO) en hebben bovendien allemaal een eigen buitenruimte. Kortom: eindelijk woningen voor de ‘normale man of vrouw’.

Resi heeft zich tijdens de planvorming hard gemaakt voor de diversiteit aan type woningen, geadviseerd in het opleveringsniveau en is nauw betrokken geweest bij de totale prijstelling van het project. Waarmee een investeringsproduct is verkregen dat, onder veel belangstelling, deels is verkocht aan een woningcorporatie en grotendeels aan het ASR Dutch Core Residential Fund.

 

De verkoop van Plesman Plaza is voor ons een bijzondere mijlpaal. Daar wij als organisatie zijn meegegroeid met de planvorming van de ontwikkeling, en wij als onderneming nu ook een nieuwe fase ingaan van professionalsering en groei.

Meer weten?
Neem contact op met
Robbert
Arkenbout