06/7/2021

3 vragen waarom stage lopen bij Resi #rocks

Vera Jansen was vier maanden onderdeel van ons Resi team. In 3+1 korte vragen gaat ze in op haar drijfveren en wat ze bij ons heeft opgestoken.

 

Met je achtergrond in bouwkunde en economie snappen we je interesse in vastgoed. Maar waar wilde je specifiek meer van weten in deze boeiende maar brede sector?

Als student met al een aantal stages op zak, wilde ik graag een kijkje nemen in de vastgoed beleggingswereld. Enerzijds om mij verder te verdiepen in de rol van (institutionele) beleggers en anderzijds om meer te weten te komen over de woningmarkt en de realisatie van succesvolle woonproducten. Vragen als hoe komen deals tot stand? Waar let een belegger op bij investeringen? Wat is de intentie van een ontwikkelaar? En wat is nou precies de rol van een adviseur als Resi in dit proces? Daagden mij als student uit en waren dan ook de aanleiding om een aantal maanden bij Resi mee te draaien en deel uit te maken van dit startende bedrijf.

 

Beetje koffiehalen en nieuwsbrieven voorselecteren? Of heb je ook écht nieuwe inzichten op gedaan?

Gelijk vanaf het begin werd ik als teamlid ingezet op uiteenlopende projecten en zat ik er dicht op. Juist omdat Resi een nieuwe start-up is, werd ik vrijwel direct gezien als volwaardig collega. In combinatie met de jarenlange ervaring en kennis van het team heeft dit gezorgd dat ik bijzonder veel heb kunnen leren in relatief korte tijd. Vergaderingen bijwonen, projectlocaties bezoeken en veel verschillende spelers op de vastgoedmarkt zien en horen vond ik ontzettend leerzaam. Het heeft mij de kans gegeven om een beeld te krijgen van de woningvastgoedsector in Nederland. Robbert en Alexander weten professionaliteit en persoonlijkcontact goed te combineren, wat het heel makkelijk en leuk maakte om een gezellige band met het team op te bouwen. Iedereen was meer dan bereid om ervaringen en adviezen te delen. Wat ik als stagiaire enorm waardeer en zeker meeneem in toekomstige (werk)situaties.

Does Size Matter?

Nu mijn stage tot een einde komt, ben ik erg blij met mijn keuze om stage te lopen bij Resi. Als geen ander weet ik hoe moeilijk het is om als student een beeld te vormen over je toekomstige werkomgeving en werkzaamheden. Veel studenten, inclusief ikzelf, denken snel aan de grote bedrijven maar vergeten (of zijn onbekend) met kleinere, startende bedrijven. Terwijl je takenpakket vaak kant en klaar is bij een groot bedrijf, merk ik dat stagelopen bij Resi mij de kans heeft gegeven om ook echt van A tot Z alle facetten van het bedrijf mee te maken. Zodat ik mij daadwerkelijk heb kunnen verdiepen in het vakgebied en persoonlijk heb kunen ontwikkelen.

 

Bonusvraag: wat is jouw eindcijfer voor Resi?

Dikke 10

/home/customer/www/resi.nl/public_html/wp-content/themes/resi-v37/template-parts/content/single-news.php on line 169
" alt="" class="image ratio_1-1" srcset="">
Meer weten?
Neem contact op met

Warning: Attempt to read property "term_id" on false in /home/customer/www/resi.nl/public_html/wp-content/themes/resi-v37/template-parts/content/single-news.php on line 177