Robert
Arkenbout

Resi werkt mee aan BIR pilot samen met Wonam en Zadelhoff

Impact maken doe je pas echt als het ook daadwerkelijk een effect heeft op de organisatie of andere belanghebbenden; in positieve Γ©n in negatieve zin.

In de eerste helft van 2023 heeft Resi met ontwikkelaars Wonam en Zadelhoff, social enterprise Impact Institute en adviseur Homevest samengewerkt aan een pilot om een aantal marginale positieve impacts van de exploitatiefase van woningbouwproject Mookly in Amsterdam te kwantificeren en in euro’s uit te drukken.

Meer weten? Lees hier verder.

Robert
Arkenbout

Resi adviseert Ons Huis bij verkoop complex Eikenborgh aan collega-corporatie

Ons Huis wenst meer focus aan te brengen in de kernportefeuille die geconcentreerd is in en rondom Enschede. Resi heeft Ons Huis geadviseerd in het samenstellen van 3 clusters waarmee het gehele bezit in Hengelo wordt verkocht. Het complex Eikenborgh is een DAEB-complex en wordt bij voorkeur door de overheid behouden voor de sociale sector. In dit kader is het proces rechtstreeks met Welbions opgestart. Resi heeft Ons Huis bij het samenstellen van de verkoopportefeuille tot aan het ondertekenen van de taakoverdracht geadviseerd en het proces gecoΓΆrdineerd. Met deze verkoop komt naast focus ook gelden vrij voor lange termijn investeringen waar de organisatie zich graag op toelegt.

Robert
Arkenbout

Herontwikkeling Blaak 333 succesvol verkocht aan CBRE Investment Management

In opdracht van Egeria  Real Estate Development heeft Resi commercieel advies geleverd in de ontwerpfases van de herontwikkeling van Blaak 333. Γ‰n hebben wij de verkoopbegeleiding van de zojuist gesloten transactie voor rekening genomen.

Over de herontwikkeling 
De woontoren is een zeer duurzame ontwikkeling en komt op de plaatst van het verouderde Rabobank-kantoor aan de Blaak 333 in hartje Rotterdam. Start bouw van de 70 meter hoge nieuwe woontoren waar 319 appartementen is inmiddels in volle gang. Het gebouw krijgt daarnaast ruim 1.805 m2 commerciΓ«le ruimte in de plint, een daktuin en parkeergelegenheid voor zowel fietsen als autoplaatsen. De beoogde oplevering verwacht men medio 2026.

Het duurzame karakter van het woongebouw komt o.a. door het terugdringen van het primaire fossiele energieverbruik (-10%). Bij oplevering ontvangen de appartementen bovendien energielabel A++. Ook houdt men in de skeletbouw nu al rekening met flexibiliteit voor mogelijke uitbreiding in de toekomst en worden diverse toepassingen gerealiseerd ter bevordering van de biodiversiteit (o.a. nestkasten en veel groen).

Onze betrokkenheid 
Resi heeft de ophanden zijde herontwikkeling in zijn geheel commercieel doorgelicht. En heeft Egeria RED in de ontwerpfases geadviseerd bij het maken van keuzes met het oog op de uiteindelijke verkoop aan een eindbelegger.

Meer weten over deze ontwikkeling? Of zelf commercieel advies ontvangen voor een nieuwbouwontwikkeling? Neem contact op met Alexander Buijs of Robbert Arkenbout.

Robert
Arkenbout

Verkoopbegeleiding Ons Huis bij woningcomplex Syncope

Resi heeft Ons Huis van begin tot eind procesmatig en commercieel geadviseerd in de verkoop van het woningcomplex Syncope in Hengelo. Van start verkoop tot levering een proces van 3 maanden inclusief het goedkeuringstraject met de Autoriteit woningcorporaties en de wettelijke bezwaartermijn.

In recordtempo dus!

Een proces dat alleen door een goede samenwerking tussen alle partijen en een duidelijke planning mogelijk was. Dank hiervoor aan Ons Huis, Grouwels Vastgoed en Core Notariaat.