Robert
Arkenbout

Belgische ontwikkelaars ICN Development en BESIX RED starten nieuwe projectontwikkeling op het Schinkelkwartier in Amsterdam

Het Belgische ontwikkelaars-duo heeft zojuist haar tweede Nederlandse aankoop gedaan in het centrum van Amsterdam. ICN en BESIX RED hebben gezamenlijk een perceel met een oppervlakte van 13.200 m2 aangekocht in Amsterdam Nieuw-West op het Schinkelterrein. De locatie biedt de mogelijkheid om zeker 37.500 m2 BVO aan woningen te realiseren, en zal nu nader worden onderzocht.

Mooi om te zien dat deze buitenlandse partijen hun weg hebben gevonden naar ons team, zodat wij ze konden voorzien van alle ins- and outs over de lokale markt. Zo hebben wij hen meegenomen in de Amsterdamse marktontwikkelingen. En inzicht kunnen geven in de β€˜brokers opinion of value’ voor een juiste prijsbepaling in de biedingsstrategie, de mogelijke grondwaardes en goede afkoopinstructies kunnen geven.

Robert
Arkenbout

Catella IM Benelux koopt appartementencomplex Nieuw Park Leeuwensteijn van Patrizia

Resi adviseerde de nieuwe eigenaar in de off-market aankoop van het woningbouwcomplex Nieuw Park Leeuwensteijn in Voorburg. Catella IM Benelux kocht, namens een van haar vastgoedfondsen, het complex van vastgoedbelegger Patrizia en is gelegen aan de Johan Zocherstraat Voorburg.

Het omvat 84 fraaie appartementen verdeeld over 4 gebouwen met een gemiddelde oppervlakte van 104 mΒ² GO. De woningen hebben allemaal een buitenruimte en totaal zijn er 89 parkeerplaatsen aanwezig in de ondergrondse parkeergarage.

Wij waren zeer gemotiveerd om onze tanden weer eens te zetten in een mooi bestaand woningbouwvraagstuk. Want hoewel wij als Resi veelal actief zijn in de verkoopadvisering van nieuwbouw woningprojecten, is onze liefde voor woningvastgoed ooit begonnen bij bestaande woningbouw. We vinden het gaaf om te zien dat beide disciplines steeds vaker op ons bord komen en verwachten ook komende tijd, gezien de ontwikkelingen in de markt, een goede mix van beide in onze opdrachtenportefeuille.

Robert
Arkenbout

Tijd en geld bespaar je in vastgoedontwikkeling op basis van heldere scenario’s

Stijgende bouwkosten, toenemende regelgeving, bouwkundige voorwaarden en uiteraard ook nog diΓ© eindgebruiker! We snappen het maar al te goed. Hier (allemaal) rekening mee houden lijkt aan het begin van een ontwikkelproces wel gekkenwerk.

Een stap weg van de tekentafel werkt dan goed om eerst het geheel te overzien. Inzicht krijgen in de scenario’s op basis van een grondige analyse! Als je op basis hiervan start met het ontwikkelproces als ontwikkelaar, kan je het proces een stuk efficiΓ«nter doorlopen.

Lees hoe wij dat bij Resi aanpakken in de blog van onze vastgoedspecialist Chanine van Kleij

Robert
Arkenbout

Nieuw woonconcept Distel Road House succesvol verkocht aan Van der Vorm Vastgoed

Zij aan zij stonden wij met projectontwikkelaar Urban Fabric en architect Buro Ruim bij de ontwikkeling van Distel Road House. Een nieuw en bijzonder woonconcept bestaande uit 25 stadsappartementen in het vrije huursegment.

Distel Road House onderscheidt zich van andere ontwikkelingen door sociale componenten die zijn geΓ―ntegreerd. Het gebouw is zo vormgegeven dat het ontmoetingen tussen bewoners onderling stimuleert Γ©n de relatie met omwonenden van het gebied bevordert. Concreet element is de gemeenschappelijke woonkamer die onderdeel uitmaakt van de realisatie. Ook de collectieve tuin van het gebouw staat in het kader hiervan in verbinding met het publieke binnenhof, waar de randen bovendien worden voorzien van zitelementen en een boekenkast voor de buurt. Op de begane grond van het gebouw worden collectieve voorzieningen aangeboden die naast een functie voor de bewoners, toegevoegde waarde hebben voor de buurt. Kortom interactie en saamhorigheid zijn de dragers van deze nieuwe en eerste ontwikkeling van het in 2019 opgerichte Urban Fabric.

Dat wij op 27 oktober tijdens Provada met alle partijen mogen proosten op de laatste puzzelstukken in de verkoop van Distel Road House aan Van der Vorm Vastgoed, is extra feestelijk. Het getuigd wederom dat goed denkwerk en slimme oplossingen aan de tekentafel uitmonden in succesvolle ontwikkelingen die aansluiten bij verwachte rendementen die beleggers hebben in de woningvastgoedmarkt.