Robert
Arkenbout

Herontwikkeling Blaak 333 succesvol verkocht aan CBRE Investment Management

In opdracht van Egeria  Real Estate Development heeft Resi commercieel advies geleverd in de ontwerpfases van de herontwikkeling van Blaak 333. Γ‰n hebben wij de verkoopbegeleiding van de zojuist gesloten transactie voor rekening genomen.

Over de herontwikkeling 
De woontoren is een zeer duurzame ontwikkeling en komt op de plaatst van het verouderde Rabobank-kantoor aan de Blaak 333 in hartje Rotterdam. Start bouw van de 70 meter hoge nieuwe woontoren waar 319 appartementen is inmiddels in volle gang. Het gebouw krijgt daarnaast ruim 1.805 m2 commerciΓ«le ruimte in de plint, een daktuin en parkeergelegenheid voor zowel fietsen als autoplaatsen. De beoogde oplevering verwacht men medio 2026.

Het duurzame karakter van het woongebouw komt o.a. door het terugdringen van het primaire fossiele energieverbruik (-10%). Bij oplevering ontvangen de appartementen bovendien energielabel A++. Ook houdt men in de skeletbouw nu al rekening met flexibiliteit voor mogelijke uitbreiding in de toekomst en worden diverse toepassingen gerealiseerd ter bevordering van de biodiversiteit (o.a. nestkasten en veel groen).

Onze betrokkenheid 
Resi heeft de ophanden zijde herontwikkeling in zijn geheel commercieel doorgelicht. En heeft Egeria RED in de ontwerpfases geadviseerd bij het maken van keuzes met het oog op de uiteindelijke verkoop aan een eindbelegger.

Meer weten over deze ontwikkeling? Of zelf commercieel advies ontvangen voor een nieuwbouwontwikkeling? Neem contact op met Alexander Buijs of Robbert Arkenbout.

Robert
Arkenbout

Verkoopbegeleiding Ons Huis bij woningcomplex Syncope

Resi heeft Ons Huis van begin tot eind procesmatig en commercieel geadviseerd in de verkoop van het woningcomplex Syncope in Hengelo. Van start verkoop tot levering een proces van 3 maanden inclusief het goedkeuringstraject met de Autoriteit woningcorporaties en de wettelijke bezwaartermijn.

In recordtempo dus!

Een proces dat alleen door een goede samenwerking tussen alle partijen en een duidelijke planning mogelijk was. Dank hiervoor aan Ons Huis, Grouwels Vastgoed en Core Notariaat.

Robert
Arkenbout

148 woningen verkocht namens Pensioenfonds Rail & OV

Resi heeft Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer begeleid bij de verkoop van de Vectron Portfolio. De transactie omvat in totaal 148 eengezinswoningen en zijn landelijk gelegen in Almere, Assen, Brunssum en Vaassen. Na een uitgebreide marketingperiode is Vectron Portfolio verkocht aan Daelmans Vastgoed.

De woningen beschikken grotendeels over energielabel A tot C en zijn allen gelegen in groene woonwijken in de buurt van lokale stadscentra.

Voor Resi een mooie portefeuilleverkoop om 2022 mee af te sluiten!

Meer informatie over deze transactie? Contact Eveline Hobbelink of Robbert Arkenbout.

Robert
Arkenbout

Verkoop 184 senior housing appartementen namens Rubens Capital

Rubens Capital heeft Portfolio 55 verkocht aan een internationale belegger. Resi heeft de verkoper commercieel bijgestaan in deze transactie, met in totaal 184 senior housing appartementen. Het overgrote deel van de woningen staat in het bosrijke Zeist (146). Waar bewoners van het complex tevens gebruik kunnen maken van een restaurant en diverse andere zorg gerelateerde inpandige faciliteiten. De overige woningen van Portfolio 55 staan in Papendrecht (38).

Wij zien een toenemende interesse van (inter)nationale investeerders in woonzorgvastgoed in Nederland. Door een uitbreiding van investeringsstrategieΓ«n is er steeds meer focus op senior housing in Nederland. Resi adviseert naast bestaande zorgvastgoed transacties, steeds vaker eigenaren en ontwikkelaren in nieuwbouwontwikkelingen over het toevoegen van geschikte en kwalitatieve woningen voor ouderen.