13/12/2021

WonenBreburg verwerft monumentaal kloostercomplex

Corporatie WonenBreburg heeft via een openbaar verkoopproces het monumentale kloostercomplex Notre Dame in Tilburg verworven. Een geweldige locatie én deels nog actief als klooster. Toch kan de corporatie al op korte termijn aan de slag om betaalbare woningen te realiseren op het complex. Kortom: nieuw aanbod wat goed gelegen komt in de krappe Tilburgse woonmarkt.

 

Resi werd geselecteerd door WonenBreburg voor de procesbegeleiding. De corporatie had met name behoefte aan een actief en scherp proces met een korte doorlooptijd tot aan het biedingsproces. De complexiteit en diversiteit van het terrein, maar ook door het openbare proces met meerdere deelnemende partijen maakte Resi de sparringpartner waarnaar WonenBreburg zocht.

Bovendien speelde regelgeving een cruciale rol bij de aankoop om vroegtijdig de (on)mogelijkheden duidelijk te maken van wat een corporatie wel én niet mag, in het geval bij het verwerven van niet-wooneenheden.

 

WonenBreburg wist Resi te vinden dankzij onze expertise met betrekking tot het begeleiden van aan- en verkoopprocessen namens corporaties en uiteraard onze de kennis van actuele wet- en regelgeving. In aanvulling op onze service was Core Notariaat als juridisch adviseur betrokken.

Meer weten?
Neem contact op met
Chanine
van Kleij